Beograd među 10 city break destinacija

Beograd među 10 city break destinacija
  • 24. Feb 2021.
  • 1064 pregleda

Beograd među 10 city break destinacija

Britanski list Gardijan je uvrstio srpsku prestonicu, Beograd, među 10 najboljih evropskih destinacija za gradski odmor.

„Ako želite pravi kratki gradski odmor, zaboravite zvučna imena, jer se neke od najživljih scena sa kulturnim sadržajima u Evropi nalaze u manjim gradovima“, piše Gardijan, i navodi da je ponuda kulturnih sadržaja u Beogradu u proteklih nekoliko godina eksplodirala, što u kombinaciji sa „nebrušenim“ urbanizmom grada čini da ga često porede sa Berlinom, iako je Beograd privlačan na sebi svojstven način.

Čuveni britanski list pominje i beogradsku četvrt Savamalu, koja je trenutno epicentar kulturnih i kreativnih aktivnosti grada.

„Ovde ćete naći KC Grad i Mikser House, dva umetnička prostora, kao i mnoštvo restorana i barova“, piše Gardijan, uz ocenu da je klupska scena Beograda izuzetno živa, sa velikim brojem noćnih klubova i legendarnih splavova.

Kao najbolje godišnje doba za posetu Beogradu, preporučuje proleće ili jesen, budući da je leto u Beogradu izuzetno toplo.

Među ostalim gradovima na listi najboljih destinacija za kratki odmor su Gent (Belgija), Lion (Francuska), Lajpcig (Nemačka), Segovija (Španija), Porto (Portugalija), Linc (Austrija), Roterdam (Holandija), Torino (Italija), Geteborg (Švedska).

Izvor: (novosti.rs)

 

Podelite ovaj blog